2011 – Troostbox

‘De Gouden Dobbelsteen 2011’ ging naar … ‘Troostbox’!

‘Troostbox’ werd ontwikkeld door Lien Vanherstraeten. Ze ontwikkelde het spel in het kader van haar studies Communicatie & Multimedia Design aan de KHLim. De ‘Troostbox’ begeleidt het rouwproces van kinderen wanneer een klasgenootje sterft. Het is een opslagplaats voor tastbare en digitale herinneringen. In de schabben van de ‘Troostbox’ worden foto’s, kaders, knuffeltjes en andere voorwerpen geplaatst. Ook digitaal kunnen herinneringen, foto’s, verhalen, liedjes en dergelijke meer worden opgeslagen. Door over al het materiaal te praten, krijgen de leerlingen de mogelijkheid om hun emoties, gevoelens en ervaringen te uiten. Om het rouwproces af te sluiten, wordt het digitaal rouwmateriaal voor elke leerling op een DVD gebrand. De ‘Troostbox’ werd ontwikkeld voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

2 Responses to 2011 – Troostbox

  1. patricia De Vos says:

    Kan dit spel aangekocht worden? Ik ben als psycholoog verbonden aan de kinderkankerafdeling van het UZ Gent, Pediatrie en dit is materiaal dat wel bruikbaar zou zijn als een kind overlijdt.

    • spelinfo says:

      Beste Patricia. Ik vrees dat het spel (nog?) niet aangekocht kan worden. Maar, misschien heeft het C.I.S. wel een goed alternatief, namelijk ‘Voor altijd’. Op http://www.spelinfo.be vind je meer info terug over het spel.