De Gouden Dobbelsteen

De wedstrijd

‘De Gouden Dobbelsteen’. Dé wedstrijd die zelfgemaakte informatieve spelen in de kijker zet. Heb je zelf een spel gemaakt of voel je het kriebelen om je sluimerend spelidee verder uit te werken?

Schrijf je in voor de Gouden Dobbelsteen en deel je speltalent!

Met deze wedstrijd wil Centrum Informatieve Spelen vzw (C.I.S.) iedere fan van spel een duwtje in de rug geven. Spel dat op een ervaringsgerichte en speelse manier maatschappelijke thema’s en inhouden bespreekbaar maakt.

Zelf kiezen we voluit voor spel als vormingsmethode, want uit onderzoek en ervaring blijkt dat informatie uit een spel beter verwerkt wordt en sneller onthouden. Zelf ervaren is niet te evenaren!

Deze editie van de Gouden Dobbelsteen staat volledig in het teken van spelen gemaakt voor en/of door onderwijs:

  • Ben je leerkracht en heb je een spel gemaakt over een thema dat je nauw aan het hart ligt?
  • Ben je een student en heb je voor een opdracht op school een spel in elkaar gestoken voor een specifieke doelgroep en met een bepaald doel?
  • Ben je als docent op zoek gegaan naar een leermethode ‘die blijft plakken’ en kwam je op een zelfgemaakt spel uit?
  • Heb je een spelconcept uitgedokterd dat perfect zou passen in schoolverband?

Waag je kans!

  • Schrijf je in via het online inschrijvingsformulier!
  • Bezorg ons een speelbaar prototype van je spel vóór 15 januari 2016. Dit mag nog in ruwe vorm zijn, maar het is belangrijk dat we het kunnen spelen.

Professionele spelbedenkers en spelmakers nemen het spelconcept onder de loep en gaan aan het spelen. Hun feedback wordt je doorgespeeld op vraag en je kan tijdens het feestelijk slotevenement zelfs op speeddate met hen!

Feestelijk slotevenement

Na de indieningdeadline van 15 januari 2016 selecteren we uit alle inzendingen 3 genomineerden die hun creatie mogen voorstellen voor een groot publiek tijdens het feestelijk slotevenement. Na een stemming door jury en publiek wordt de winnaar verkozen.

De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden in Leuven in april 2016 en sluit een dag vol actieve workshops af. In de workshops zul je de ontelbare mogelijkheden van informatief spel en speelse methoden voor het onderwijs kunnen ontdekken. Meer info volgt!

Prijs

Twijfel je nog om je kans te wagen? Dan kan de prijs je misschien over de streep trekken? Het C.I.S. biedt de winnaar immers diensten aan ter waarde van 500 euro! Deze diensten zijn: ondersteuning bij de ontwikkeling, productie, verspreiding en/of begeleiding van het winnend spel. We helpen de winnaar dus een stukje op weg naar het realiseren van zijn/haar speldroom!

Vraag je je af of jouw spel(idee) voldoet aan de voorwaarden van de wedstrijd? Neem dan een kijkje bij ‘Reglement’. Nieuwsgierig naar de winnaars van de vorige edities? Klik dan door op ‘Eregalerij‘.

Proevertje. Zo zag het feestelijke slotevenement van de Gouden Dobbelsteen 2013 eruit:

Comments are closed.