2013 – De volgende stap

Donderdag 16 mei 2013 reikte Centrum Informatieve Spelen (C.I.S.) uit Leuven de ‘Gouden Dobbelsteen’ en ‘Jeugdwerkcup’ uit aan creatief talent. 35 amateur-spelontwikkelaars deden een gooi naar de gegeerde titels.

Een jury van experts nomineerde 4 spelen die kans maakten op de ‘Gouden Dobbelsteen’. Het publiek stemde ‘De volgende stap’ van Jolien De Kezel naar de overwinning. Jolien wint met de ‘Gouden Dobbelsteen’ het C.I.S.-kwaliteitslabel als kroon op haar werk én een geldprijs van € 500.
Jolien De Kezel, studente Bachelor in de ergotherapie aan de Artevelde Hogeschool, ontwikkelde een spel dat de gevoelens en bezorgdheden van ouderen die naar een woon-zorgcentrum verhuizen, bespreekbaar maakt.
Spoor Zes (Chirojeugd Vlaanderen) mag de 1ste ‘De Jeugdwerkcup’ op de schouw zetten. Spoor ZeS bedacht een actuele, speelse methodiek om zingeving bespreekbaar te maken bij kinderen en jongeren binnen het jeugdwerk en daar buiten. Spoor ZeS en het C.I.S. werken het spelidee samen verder uit tot een speelklaar spel. Bovendien produceert het C.I.S. 200 exemplaren van de speeldoos. 100 spelen voor Spoor ZeS en 100 speeldozen voor het eigen winkelaanbod. Mooie start voor een beloftevol spel.
De nagenoeg 100 gasten van de ‘Gouden Dobbelsteen’ waren vooraf getuige van boeiende en spraakmakende workshops ‘pret-a-jouer’. Grote namen op de affiche: Stebo, Evenwicht, Mediaraven, Kessels & Smit, Thomas More, Vlajo en C.I.S. uiteraard.

“Ik hoor en ik vergeet.
Ik zie en ik onthoud.
Ik doe en ik begrijp.”
(Confucius)

Historische woorden. Immer actueel. Vandaag –tijdens de ‘Gouden Dobbelsteen’- opnieuw bevestigd door enthousiaste trainers, professionele en amateur-spelontwikkelaars en een bijzonder tevreden publiek. ‘Spel’ als leermiddel wint terrein. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Comments are closed.